Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 14 november, 2017 - 06:12
  • Obunden samling föreslår att landskapsregeringen avsätter en miljon av Paf-medlen för att ersätta företag som drabbades av bokförarskandalen. Arkivfoto: Owe Sjöblom.

Vill ha en miljon till speldrabbade

Reservera en miljon euro av penningautomatmedel för att ersätta de företag som drabbades av bokförarskandalen. Det anser Obunden samling i en budgetmotion i lagtinget.

Partiet vill inte peka ut någon enskild som ansvarig, men menar att landskapets ansvar för ansvarsfullt spel inom Ålands penningautomatförening, Paf, skall ha ett högt anseende. Det var för fem år sedan som en bokförare upptäcktes ha förskingrat 800.000 euro från sina klienter och spelat på Pafs internetspel. Med räntor torde beloppet i dag uppgå till cirka en miljon euro, menar Obunden samling.

Skrotbilspremie

Partiet vill i andra budgetmotioner stryka pengarna till kortrutten, stryka nedskärningen av landskapsandelar till kommunerna, införa en skrotbilspremie och ge studielån till unga arbetslösa för att gå i körskola och ta körkort.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »