• Obunden samling föreslår att landskapsregeringen avsätter en miljon av Paf-medlen för att ersätta företag som drabbades av bokförarskandalen. Arkivfoto: Owe Sjöblom.
Publicerad: tisdag, 14 november, 2017 - 06:12

Vill ha en miljon till speldrabbade

Reservera en miljon euro av penningautomatmedel för att ersätta de företag som drabbades av bokförarskandalen. Det anser Obunden samling i en budgetmotion i lagtinget.

Partiet vill inte peka ut någon enskild som ansvarig, men menar att landskapets ansvar för ansvarsfullt spel inom Ålands penningautomatförening, Paf, skall ha ett högt anseende. Det var för fem år sedan som en bokförare upptäcktes ha förskingrat 800.000 euro från sina klienter och spelat på Pafs internetspel. Med räntor torde beloppet i dag uppgå till cirka en miljon euro, menar Obunden samling.

Skrotbilspremie

Partiet vill i andra budgetmotioner stryka pengarna till kortrutten, stryka nedskärningen av landskapsandelar till kommunerna, införa en skrotbilspremie och ge studielån till unga arbetslösa för att gå i körskola och ta körkort.

Fler Nyheter

Utskott röstar om parlamentsplats

På tisdag gör EU:s utskott för konstitutionella frågor ett nytt försök att rösta om fördelningen av parlamentsplatserna i samband med Brexit.

Josefin Sonck vann humorpris

Åländska komikern Josefin Sonck vann på fredagkvällen priset som Årets nykomling på Svenska Standupgalan.

1394 har förhandsröstat

1394 personer har förhandsröstat i presidentvalet vid postens förhandsröstningsställen i Brändö, Lumparland, Mariehamn och Vårdö.

Geta tog fram åtgärdsplan för ekonomin

Nu har Geta tagit fram en åtgärdsplan för att balansera sin ekonomi.

Fler rum för äldre i Hammarland

Planeringen av en om- och tillbyggnad av äldreboendet Hammargården går vidare.

Jonsson beklagar regeringens förtroende

Ålands framtids Axel Jonsson intervjuas av Owe Sjöblom:
Ålands framtids Axel Jonsson tycker att landskapsregeringen inte har någon vilja att visa ödmjukhet eller be om ursäkt för att det finns en minister som inte har agerat enligt vad övriga i regeringen kräver.

Liten förändring i Hammarlandsstyret

Kommunstyrelsen i Hammarland fick en ny viceordförande när fullmäktige i går valde kommunstyrelsen för 2018-2019.

14 vill leda Lumparland

14 personer har sökt tjänsten som kommundirektör i Lumparland. Kommunstyrelsens ordförande Brage Wilhelms är glad att så många visat intresse.

Ny styrelseordförande i Föglö

Efter 20 år som ordförande i Föglös kommunstyrelse lämnar Torsten Sundblom nu över ordförandeklubban till Gun-Britt Gullbrandsson.