Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 15 november, 2017 - 06:42

Vill ha eget alkoholmonopol

Finland planerar stora förändringar i socialförsäkringssystemet som riskerar att påverka ålänningarna negativt. Därför borde Åland överta behörigheten på området, föreslår Ålands framtid i en av sina budgetmotioner till lagtinget.

Partiet vill också att landskapet övertar behörigheten av hela alkohollagstiftningen och bildar ett eget monopol, ett eget Alko, för att få full kontroll över alkoholpolitiken.

Ålands framtid vill också att landskapsregeringen vidtar åtgärder för att återställa betygsvärderingen för högre studier i Sverige, som skärptes för åländska studerandes del till det här läsåret. Bland annat ökade kravet på betygsmedeltal till juristprogrammet i Uppsala från 9,20 till 9,33 och till ekonomiprogrammet från 9,10 till 9,27.

Partiet vill satsa mer på ensamförsörjarna och fördubbla ensamförsörjartillägget, men det föreslagna avdraget i kommunalbeskattningen på 100 euro skall gälla alla och inte bara de med lägre inkomster. Den politiken är socialistisk, menar Ålands framtid.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »