Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 11 mars, 2020 - 11:12Uppdaterad: onsdag, 11 mars, 2020 - 17:09
  • Viking Lines verksamhetsförutsättningar har försämrats på grund av coronaviruset. Pressbild: Viking Line.

Viking Lines resultat påverkas av coronaviruset

Coronaviruset gör att Viking Lines förutsättningar påverkas väsentligt informerar rederiet om i ett pressmeddelande.

- Marknaden överallt i Sverige och Finland viker ju på grund av coronaviruset. Människor är osäkra och rädda för de smittoutbrott som inträffat främst i Sverige. Vi ser att bokningsingångarna har påverkats för vår del. Vi kan inte förutse hur länge oron kommer pågå och vilken omfattning det får längre fram, säger Viking Lines vd, Jan Hanses.

Han berättar att de två första månaderna är i stort sett opåverkade av corona och där ligger bolaget lite före fjolåret. Men det är först i mars som Viking Line kommer se effekterna av corona och hur det påverkar längre fram under året.

- Därmed kan vi inte spekulera i vilken påverkan detta kommer ha på resultatet och prognosen som vi gett för resultatet 2020 är inte giltig längre, säger Hanses.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »