Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 december, 2020 - 09:42Uppdaterad: tisdag, 15 december, 2020 - 12:50
  • Arkivbild: Viking Line. Foto: Axel Eriksson.

Viking Line överväger att sälja kontor

Kontorsbyggnaden som Viking Line äger på Storagatan kan snart kanske vara till salu.

Bakgrunden till beslutet är kopplat till att coronapandemin har gjort att det inte finns så många passagerare som reser, vilket lett till uppsägningar för rederiet.
Det innebär att de undersöker hur det ser ut i alla byggnader som de är verksamma i, oavsett om det är Åbo, Helsingfors, Mariehamn eller Sverige. Det är många ytor som man skulle kunna minska på menar informationsdirektören vid Viking Line, Johanna Boijer-Svahnström.
- Det är trevligare om det inte finns många tomma rum. Vi får försöka att sitta närmare varandra. Men inget är fastslaget just nu, vi vänder på alla stenar. Vi har minskat på vår personal och sonderar hur vi kan effektivisera vår verksamhet. avslutar informationsdirektören vid Viking Line, Johanna Boijer-Svahnström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »