Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 16 augusti, 2022 - 16:55Uppdaterad: tisdag, 16 augusti, 2022 - 17:19
  • Vicelantrådet Harry Jansson. Arkivbild.

Vicelantrådet oförstående till kritik från ÅF

Vicelantrådet Harry Jansson (C) ställer sig oförstående till kritiken som Ålands framtid framförde gällande regeringens självstyrelsepolitik där Anders Eriksson (ÅF) menade att regeringen skulle föra en hårdare politik på det ämnet.

- Det är nog svårare att vara hårdare än det vi har varit för vi har följt regeringsprogrammet till punkt och pricka, anser Harry Jansson.

Vicelantrådet menar att orsaken till att självstyrelserevisionen fortfarande lever är att det annars dröjer länge innan något händer.
- Om det inte händer någonting nu, inom den här mandatperioden för riksdagen, kommer ingenting att hända förrän januari 2028 i bästa fall. Det är först då nästa riksdag kan göra något åt självstyrelsesystemet. Det är därför vi kör på in i det sista, säger Harry Jansson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »