Publicerad: onsdag, 30 december, 2020 - 06:11Uppdaterad: onsdag, 30 december, 2020 - 06:11
  • Johanna Boijer-Svahnström. Foto: ÅRTV

"Vi vänder på alla stenar som finns"

- Viking Line har sedan början av 2020 tappat 4 miljoner passagerare. Ett normalår transporterar Viking Line 6,4 miljoner passagerare, så siffran är beskrivande.

Det säger rederiets informationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström i sitt vinterprat som sänds i Ålands Radio på nyårsafton. Pratet handlar bland annat om hur allvarligt sjöfarten och i synnerhet passagerarrederierna påverkats av coronaviruset och dess spridning.
- För Viking Lines del kan man säga att vi har en så stark balans att vi klarar oss även i denna situation, däremot har vi inte förmått att bygga upp den kassa som vi normalt gör under högsäsong för likviditetsbehovet under vintern. Eftersom verksamheten under en lång tid varit förlustbringande har vi tvingats dra till svångremmen på alla sätt vi bara kan, just nu vänder vi på alla stenar som finns, säger Johanna Boijer-Svahnström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »