Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 27 juli, 2021 - 04:25Uppdaterad: tisdag, 27 juli, 2021 - 04:25
  • Magnus Sandberg. Foto: Owe Sjöblom, ÅRTV

“Vi skulle fortfarande ha en väldigt hög servicenivå”

Under måndagen rapporterade Ålands radio om den lista förslag för kommunala inbesparningar som en av landskapsregeringen tillsatt arbetsgrupp tagit fram.
Magnus Sandberg, förbundsdirektör på Ålands kommunförbund, tror att kommunerna skulle välkomna några av åtgärderna.

Flera av förslagen har som utgångspunkt att Åland gör ändringar i de lagar som styr vilken servicenivå kommunerna ska erbjuda sina invånare, så att denna nivå kan sänkas, vilket i teorin skulle kunna spara närmare 11 miljoner euro årligen.

- Jag har svårt att tro att kommunerna därmed skulle bli mindre attraktiva att bo i. Vi har en väldigt hög servicenivå jämfört med många andra och den skulle fortfarande vara hög om vi sänkte den på det sättet som föreslås. De hårda mätetal och gränser man har satt för att upprätthålla servicenivån skapar problem med Ålands småskalighet och kommunstrukturen och jag tror att uppluckrandet av dessa skulle tas positivt emot, säger Magnus Sandberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »