Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 7 oktober, 2020 - 13:31Uppdaterad: onsdag, 7 oktober, 2020 - 17:50

"Vi kan inte se att det normaliseras inom överskådlig tid"

Samarbetsförhandlingarna inom Rederi Ab Eckerö är avslutade och elva personer sägs upp.

Personaldirektör Lasse Karlsson säger att uppsägningarna motsvarar ungefär 13,8 heltidstjänster och att det innebär att elva personer sägs upp och några tjänster omvandlas till deltidstjänster.

–Redan innan samarbetsförhandlingarna hade vi blivit ungefär 12 personer färre. Vi satte igång sparåtgärder i mars och då har vi låtit bli att tillsätta vakanser, vi har haft pensioneringar och folk har slutat, säger Lasse Karlsson.

Totalt är man cirka 400 färre anställda medräknat alla sjöanställda som sagts upp. Lasse Karlsson uppger att avvecklingen av Birka Cruises lett till arbetsbrist.

–Det är en fruktansvärt tråkig situation som vi tvingats in i till följd av covid-19 och alla de restriktioner som införts, vi kan inte se att det kommer att normaliseras inom överskådlig tid och tyvärr är åtgärderna helt nödvändiga för att vi över huvud taget ska klara att leva vidare som företag, säger han.

Här kan du läsa nyheten om de inledda samarbetsförhandlingarna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »