Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 18 maj, 2018 - 13:46Uppdaterad: fredag, 18 maj, 2018 - 16:44
  • Kansliminister Nina Fellman. Arkivfoto: Totte Vesterlund.

”Vi har fortfarande sjutton mandat för reformförslaget”

Det är inte alarmerande att lagtingspolitiker från regeringspartierna som också har stolar i kommunstyrelser- och fullmäktigen är kritiska till kommunreformförslaget säger kansliminister Nina Fellman (S).

Främst har kritiken riktats mot tidsplanen.

- Jag har inte uppfattat kritiken som att de kommer att fälla den här lagen utan att de har framfört synpunkter på olika delar av lagen precis som man ska göra.

Från landskapsregeringens sida har man sagt att diskussionen ska vara fri och öppen. Nina Fellman är inte orolig för att majoriteten för lagförslaget i lagtinget är hotad.

- Chanserna är precis lika goda som tidigare, vi har sjutton mandat för landskapsregeringens lagförslag.

Nina Fellman bedömer att kommunerna hinner med tidsplanen om de inte sitter och väntar eller försöker fördröja arbetet.

- Då måste man kanske finna sig i något som man inte varit delaktig i. Det är nu man ska jobba för en så bra lösning som möjligt och att den tar hänsyn till de åsikter man har.

Åland Idag fick svar från 11 kommuner om de tror att allting kommer vara klart tills de första kommunalvalen till de nya kommunerna 2023, lyssna på inslaget därifrån ovan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »