Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 6 oktober, 2021 - 15:26Uppdaterad: onsdag, 6 oktober, 2021 - 15:42

"Vi blir sannolikt beroende av statligt stöd"

- Vi ska inte sticka under stol med att vintern blir besvärlig. Vi har mindre samlat i ladorna det här året än vad vi vanligtvis brukar ha, säger Rederi Ab Eckerös vd, Björn Blomqvist.

- Vi kommer mycket sannolikt bli beroende av statligt stöd för att hålla trafiken igång, fortsätter han.

Han säger att det pågår konstruktiva förhandlingar och diskussioner med befintliga finansiärer och man räknar med att presentera finansieringslösningar i god tid innan de nuvarande lånen förfaller. Företaget undersöker även möjligheten att erhålla finansiering från den nordiska företagsobligationsmarknaden.
- Vi ser det som en intressant finansieringskälla som har växt i betydelse de senaste åren. Väldigt många företag i vår storlek vänder sig till den marknaden. Det är ett mer flexibelt och i vissa synvinklar även ett bättre finansieringsalternativ än traditionell bankfinsiering, säger Björn Blomqvist.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »