Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 januari, 2019 - 05:41Uppdaterad: måndag, 14 januari, 2019 - 17:17
  • Nina Fellman är ansvarig för EU-ärenden i landskapsregeringen. Arkivfoto: Jessica Shanthi Säll..

”Vi arbetar för ett EU-möte på högre nivå”

Under Finlands EU-ordförandeskap hösten 2019 hoppas man på ett möte på högre nivå på Åland säger kansliminster Nina Fellman (S), som är ansvarig för EU-ärenden.

- Vi hoppas att Åland på något sätt ska vara med i det värdskapet, säger Fellman. Vattendirektivet och de nya programmen är en del av det som Åland också kommer att prioritera bland EU-frågor under 2019. EU:s miljölagstiftning har stor betydelse för den kommande nya åländska vattenlagen. Även frågor om luftkvalitet och cirkulär ekonomi är extra intressanta för Åland. De stora programmen, som landsbygdsutvecklingsprogrammet, havs- och fiskeriprogrammet och andra program som berör ålänningarna ska ändras under året.

- Vi ska hålla ögonen på beskattningsfrågor och även ett energipaket med energifrågor som ska in i vår egen lagstiftning, säger Nina Fellman.

Ålands hållbarhetsarbete väcker också intresse i Bryssel och de åländska ministrarna ska delta i olika seminarier under året.
 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »