Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 oktober, 2022 - 16:04Uppdaterad: onsdag, 12 oktober, 2022 - 15:31
  • Hållbart initiativs Alfons Röblom är inte nöjd efter dagens möte med lantrådet.

”Vi är inte nöjda”

- Vi är inte nöjda med lantrådets besked. Nu kommer vi att sammankalla vårt politikråd vars uppdrag är att göra de större linjedragningarna, säger utvecklingsminister Alfons Röblom (HI).

Alfons Röblom och partikollegan Simon Holmström hade tidigare i dag ett möte tillsammans med lantrådet Veronica Thörnroos (C) som på förhand beskrevs som avgörande för partiets framtid inom regeringssamarbetet.

Som Ålands Radio har rapporterat om uppstod ett stort missnöje inom Hållbart initiativ efter att landskapsregeringen genom infrastrukturminister Christian Wikström (Ob) beslöt att begära ett undantag för den åländska sjöfarten i EU:s handel om utsläppsrätter. Hållbart initiativ har därför efterfrågat andra klimatåtgärder, inte minst att arbetet med klimatlagen ska påskyndas.

- För att vi ska kunna föra en trovärdig klimatpolitik så måste vi ha en klimatlag och det blev ännu tydligare att vi behöver det med tanke på att landskapsregeringen begärde det här undantaget, säger Alfons Röblom.

Han vill inte gå inte på några detaljer kring vad lantrådet Veronica Thörnroos sa under mötet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »