Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 19 oktober, 2021 - 15:16Uppdaterad: tisdag, 19 oktober, 2021 - 15:17

Vd: Gott om tid att sälja Birka

Efter sommaren har det börjat röra på sig lite på fartygsmarknaden men hittills har det gått trögt med försäljningen av Birka Stockholm enligt Björn Blomqvist, vd på Rederiaktiebolaget Eckerö.

–Det går rätt långsamt, det har varit väldigt stilla på fartygsmarknaden. Hela kryssningsmarknaden i sig har varit lugn och många fartyg har legat uppe vilket förstås påverkar fartygsmarknaden, säger Björn Blomqvist.

Tidigare har Björn Blomqvist berättat att det kostar ungefär en miljon per år att ha Birka Stockholm upplagd, men det är inte bråttom med försäljningen.

–Hur länge som helst kan hon inte ligga men vi har ju nyss skaffat oss finansiering så vi har inte kniven mot strupen. Vi har gott om tid på oss att genomföra en välordnad och god affär, säger Björn Blomqvist.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »