Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 december, 2018 - 05:47Uppdaterad: tisdag, 11 december, 2018 - 05:48
  • Centerns Veronica Thörnroos var kritisk till hur LR skött frågan om varutransporterna. Arkivfoto.

Varutransporterna orsakade debatt i lagtinget

Diskuterar vi samma sak? Det undrade centerns Veronica Thörnroos under gårdagens lagtingsdiskussion om hur varutransporterna i skärgården ska skötas från den första januari 2019.

Veronica Thörnroos sa bland annat att skillnaden mellan hur skärgårdsborna har uppfattat landskapsregeringens agerande i transportfrågan och landskapsregeringens svar är så långt ifrån varandra som det överhuvudtaget är möjligt. Hon undrade också om landskapsregeringen hade glömt att göra en upphandling av tranporterna.

Trafikminister Mika Nordberg sa bland annat att det inte handlar om att man skulle ha glömt någon upphandling och att man har haft konstruktiva diskussioner om ett nytt system för varutransporterna i skärgården.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »