Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 25 april, 2022 - 13:30Uppdaterad: måndag, 25 april, 2022 - 17:18

"Vanhanens uttalande en feltolkning"

- Jag har själv talat med Matti Vanhanen efter att uttalandet kom ut i offentligheten och han säger att det är en feltolkning, säger Ålands riksdagsledamot Mats Löfström.

Uttalandet är en del av ett långt resonemang Matti Vanhanen hade fört och det direkta citatet om Åland är ryckt ur sitt sammanhang. Enligt Mats Löfströms uppgifter har Matti Vanhanen redan kommenterat och korrigerat uttalandet.
Även lantrådet Veronica Thörnroos har talat med Matti Vanhanen.

- Hans intention har aldrig varit att på något vis militarisera Åland, säger Veronica Thörnroos. Mats Löfström säger att säkerhets- och utrikespolitiken nu dominerar den finländska politiska debatten helt fullständigt. Detta är naturligt med tanke på vad som händer i världen och att Finland på allvar för en diskussion om att förändra sin utrikespolitiska linje genom att bli medlem av Nato. Alla är därför väldigt spända på vilka uttalanden som kommer och det är lätt att en liten fjäder blir en hel höna i diskussionen eftersom alla väntar på och vill höra uttalanden. Saker får större proportioner och uppmärksamhet med tanke på att fokus nu ligger på detta i debatten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »