Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 28 oktober, 2023 - 13:33Uppdaterad: lördag, 28 oktober, 2023 - 14:26

Valve: Moderaterna erbjudna regeringsplats – Sjögren: "Ingenting är klart före det är klart"

Moderaterna har fått ett erbjudande om att ingå i den nya landskapsregeringen, detta säger partiets ordförande Wille Valve. Regeringsbildaren och Liberalernas partiordförande Katrin Sjögren säger däremot att moderaterna inte är längre fram än något annat parti i regeringsbildningen.

Moderaterna för diskussioner inom partiet och med det regeringsbildande partiet Liberalerna, säger Wille Valve.
Vilka andra partier som ingår i ett potentiellt regeringssamarbete är inget Valve vill kommentera vidare, utan hänvisar till regeringsbildaren Katrin Sjögren. 
 
Enligt uppgifter till Ålands Radio ska också Centern ha fått ett erbjudande, något som inte bekräftas av partiordförande Veronica Thörnroos.
- Det är mycket rykten som är i omlopp nu huruvida Centern ska ingå i den nya regeringen eller inte och jag har inga ytterligare kommentarer till det, säger Thörnroos.

Jesper Josefsson som är en av Centerns utsedda regeringsförhandlare säger att diskussioner pågår men att partiet inte fått något officiellt erbjudande.
- Vi har haft goda diskussioner, säger Josefsson.

Katrin Sjögren säger vid 14-tiden på lördagen att ingenting ännu är färdigt.

– Ingenting är klart före det är klart. Nu ska alla sitta lite stilla i båten. Vi fortsätter diskussionerna, har fördjupade diskussioner, vi diskuterar ansvarspositioner och vi diskuterar sakpolitik, men att Moderaterna skulle vara längre fram än någon annan stämmer inte, säger hon.

Sjögren säger att visionen är tydlig och klar, det vill säga att bilda en ny landskapsregering, men att det är många frågor som ska diskuteras ännu. På frågan om hur regeringsförhandlingarna går och om alla partier ännu är med i leken säger Katrin Sjögren att de sakpolitiska områdena smalnar av och att det söks möjliga lösningar för dem.
 

Artikeln uppdaterad med kommentarer från Katrin Sjögren.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »