Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 9 november, 2023 - 16:12Uppdaterad: måndag, 13 november, 2023 - 10:35

Valve: “Har mina dubier kring att regeringen blir handlingskraftig”

Moderat Samling Ålands partiledare Wille Valve säger till Ålands Radio, efter att det stod klart att moderaterna inte ingår i den nya regeringsbasen, att han tvivlar på den kommande regeringens förmåga till handlingskraft.

– Tyvärr tror jag att den här regeringen kommer att ägna en del pengar och resurser åt att utreda saker för syns skull, säger Valve.  
Han säger att det är bra för Åland att få en regering men att det fanns en tydlig beställning från ålänningarna i valrörelsen på en borgerlig regering.  

Wille Valve säger att Moderaterna aktivt valt att vara med i regeringsdiskussionerna och att valet inte var deras att lämnas utanför.  
– Vi har inte uppfattat några politiska skiljelinjer som skulle motivera att vi är utanför. Det jag har uppfattat är att det har diskuterats mycket namn, poster, vem som ska vara vad och att det varit viktigt att besätta posten som infrasturkturminister, säger Wille Valve.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »