Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 28 mars, 2024 - 15:28Uppdaterad: torsdag, 28 mars, 2024 - 17:07

Valve: Ålänningarna kan känna sig trygga över VIS-upphandlingen

Inga kommentarer förrän dokumentet blir offentligt. Det är beskedet från Ålands hälso- och sjukvårds tidigare styrelseordförande Wille Valve (MSÅ) om den hemligstämplade revisionsgranskningen om VIS-projektet.  

– Jag måste avvakta tills det blir offentligt. Som en allmän kommentar så ser jag inte revisioner som pekpinnar utan möjligheter till förbättrade processer, säger han. 

Valve vill alltså i nuläget inte kommentera vare sig granskningen slutsats om att styrelsen inte fått tillräcklig skriftlig rapportering eller att hälften av ledamöterna till Ålands Radio säger att de inte känt sig tillräckligt insatta i upphandlingen.

– Det här hade jag gärna bemött men jag måste vänta med mina kommentarer, säger han.  

Däremot anser Valve att ålänningarna ska känna sig trygga med hur projektet har skötts trots att det ser ut att bli många miljoner dyrare än vad man tidigare trott.  

– Det här är den lösningen som fanns och uppfyllde de kraven som fanns på marknaden och uppfyllde de krav som ÅHS måste ställa för att leverera säker vård och vård på svenska, säger han.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »