Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 1 mars, 2018 - 16:55
  • Landskapets vägingenjör Björn Ekblom förväntar sig att de som är missnöjda med vägplanen påpekar detta. Arkivfoto: Ulf Weman.

Vägplan för västra Föglö ställs ut

Nu ställs den första delen av vägplanen för västra Föglö ut.

Vägplanen ställs ut hos landskapsregeringen, på landskapsregeringens hemsida och på Föglös kommunkansli. Vägplanen ska finnas till påseende från och med nästa vecka och allmänheten har 21 dagar på sig att komma med påpekanden.

- Vägplanen berör främst direkta sakägare och vi har försökt ta hänsyn till markägarnas åsikter. Det finns de som är nöjda med vägplanen och de som är riktigt missnöjda och vi förväntar oss att få påpekanden från dem som inte är nöjda, säger landskapets vägingenjör Björn Ekblom.

Kommunen får sedan samla in de åsikter som kommit och antingen själv behandla dem eller skicka in dem till landskapsregeringen.

- Vi bemöter påpekandena och gör justeringar om det är nödvändigt men det vore bra om också kommunen behandlar dem, säger Björn Ekblom.

Målet är att vägplanen fastställs i april-maj och mot den fastställda vägplanen kan man sedan besvära sig.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »