Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 8 januari, 2021 - 16:19Uppdaterad: söndag, 10 januari, 2021 - 16:37
  • Om inte Traficom skjuter till mer stöd efter den här perioden kan m/s Eckerö bli upplagd. Foto: Victor Enberg

Utan stöd tvingas Eckerökoncernen lägga upp fartyg

Rederi Ab Eckerö och Eckerölinjens samarbetsförhandlingar gällande permitteringar i högst 90 dagar avslutades i december.

- Det är totalt cirka 40 personer som berörs av beslutet, säger Lasse Karlsson som är personaldirektör inom Eckerökoncernen.

Hur mycket pengar som krävs i stöd är omöjligt att svara på enligt Lasse Karlsson, men i nuläget räknar man med en förlust på 30 miljoner euro för 2021. Man är i behov ekonomiskt stöd från Traficom för att över huvud taget kunna bedriva någon trafik. Om man inte erhåller stöd innebär det att man kan tvingas behöva lägga upp fartygen och att det skulle bli en större permitteringsgrad.

- Enda möjligheten att få det här att gå ihop är att covidsituationen upphör och att vi återigen kan få gäster ombord på våra fartyg, säger Lasse Karlsson.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »