Publicerad: fredag, 27 november, 2020 - 14:31Uppdaterad: fredag, 27 november, 2020 - 15:13
  • Genrebild. Foto: ÅRTV

Tvist om olaga förföljelse och misshandel

En man stod i dag åtalad i tingsrätten för olaga förföljelse, misshandel och hemfridsbrott gentemot en tidigare flickvän.

Mannen har tidigare blivit dömd för att ha varit hotfull och våldsam gentemot kvinnan, som även haft ett tidigare besöksförbud mot honom.

Under en tre veckors period under hösten 2018 upplevde den målsägande att den misstänkte hade förföljt henne.
Hon upplevde det som att han väntade vid hennes hem varannan dag. Den misstänkte menar att det vid dessa tillfällen var avtalat att de skulle träffas.

En kväll i början av oktober 2018 kulminerade allting när mannen bestämde sig för att gå hem till kvinnan.
Mannens version av händelseförloppet som följde är att han blir insläppt och anklagad för att vara en lögnare. Han ska därefter bli sparkad och attackerad med ett glas som träffar ansiktet.
Kvinnans version är att mannen för oljud utanför lägenheten i närmare en timme innan hon öppnar och ber honom att sluta med det. Handgemäng utbryter och kvinnan påstår att hon blir strypt vid två olika tillfällen innan hon agerar i självförsvar och slår ett glas i hans ansikte.

Mannen har därefter tagit sig till sjukhus för att uppsöka vård, och hans promillehalt har där uppmätts till 2,2 promille. Dom i fallet faller senare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »