Publicerad: måndag, 16 december, 2019 - 06:15Uppdaterad: måndag, 16 december, 2019 - 09:13
  • Genrebild Foto: Ida Jansson

Två misstänks för straffbart bruk av narkotika

I samband med trafikkontroll i Finström under söndagen märkte polispatrullen avvikande beteende i området och hittade två minderåriga som misstänks för straffbart bruk av narkotika.

Polisen fick under söndagen få larmsamtal och kunde ägna sig åt övervakning. En trafikkontroll upprättades under eftermiddagen i Godby, Finström där alkotester utfördes. Fordon och förare i skick, en anmärkning angående bälte som inte var på. I samband med denna kontroll märkte polispatrullen personer med avvikande beteende i närområdet och beslöt sig för att granska dem. Tre stycken minderåriga men straffmyndiga påträffades varav två misstänks för staffbart bruk av narkotika. Den misstänkta narkotikan togs omhand och föräldrar kontaktades. Polisen erbjuder vård i samband med delgivning av misstanke.

Polisen övervakade hastigheterna vid Färjsundbron, där hastighetsbegränsningen är 50 km/h. Tre överhastigheter noterades under en relativt kort övervakningsperiod, dagböter delgavs åt samtliga.

En polispatrull hade tagit sig ut till Föglö för alkotester och jaktövervakning. Inga rattfyllerister i farten, dock påträffades tre pigga jaktlag.