Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 26 september, 2022 - 11:20Uppdaterad: måndag, 26 september, 2022 - 12:38

Två grova rattfyllerier under helgen

Polisen stannade två förare under helgen som båda misstänks för grovt rattfylleri.

Den ena stannades under natten till lördag vid Hammarlandsvägen och blåste 0,70 milligram per liter i utandningsluften och den andra stannades sent på lördagen vid Nya Godbyvägen i Jomala och blåste 0,97 milligram per liter i utandningsluften. Gränsen för grovt rattfylleri är 0,53 milligram per liter.

Två bilister blev av med sina körkort längs Lemlandsvägen i Lemland. Den ena körde i 151 kilometer i timmen och den andra i 138 kilometer i timmen på en 90-väg. Den första misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten och fick körförbud på plats. Polisen har haft förhör med den misstänkte och ärendet förs till åtalsprövning. Den andra som körde i 138 kilometer i timmen fick böter för äventyrande av trafiksäkerheten och fick körförbud i tio dagar.

Under söndagsmorgonen utförde polisen blåstester på 122 förare i Eckerö. Samtliga förare som kontrollerades blåste 0,00.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »