Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 november, 2021 - 14:48Uppdaterad: fredag, 5 november, 2021 - 17:33
  • Anders Eriksson och Camilla Gunell. Foto: Johan Ågren, ÅRTV

Tunga ordförandeposter till Gunell och Eriksson

Camilla Gunell (S) och Anders Eriksson (ÅF) har blivit utsedda till ordförande i varsitt utskott i Nordiska rådet.

Camilla Gunell för kunskap- och kulturutskottet och Anders Eriksson för tillväxt- och utvecklingsutskottet.

Examensbehörigheterna och byggnormerna är två områden som Anders Eriksson ser som stora utmaningar för hans utskott. Exempelvis att man som elev studerar i Sverige och flyttar till Åland och saknar behörighet för det man studerat till, samt att det är olika krav mellan länderna för exempelvis rör- och eldragningar.

- Det är bara krångel som man måste fixa bort, säger Anders Eriksson.

Camilla Gunell säger att den kommande utmaningen för hennes utskott är att ta tag i hur finaniseringen ska se ut för de institutioner som håller på med utbildning, kultur media med mera.
Nordiska ministerrådet vill finansiera den gröna omställningen i Norden genom att ta pengarna från bland annat kultur och utbildning.

- Man kan inte ställa sektor mot sektor. Man kan inte finansiera en grön omställning med att ta pengar från barn och unga. Det är orimligt, säger Camilla Gunell.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »