Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 april, 2024 - 14:14
  • Jan Blomqvist, vd Marstad. Arkivbild.

Trots stora hyreshöjningar gör Marstad sämre vinst

Fastighets Ab Marstad gör en något sämre vinst än de senaste åren, cirka 300 000 för 2023. Vad gäller rörelseresultatet på runt 1,1 miljoner är man dock nöjda enligt vd Jan Blomqvist. Bolaget har under året kämpat med ökade kostnader på flera håll. 

– Det blir lite dubbel effekt med både högt ränteläge och inflation. Inflationen har vi lyckats mota med en rejäl hyreshöjning men ränteläget får vi bara ta, säger Blomqvist. 

I februari 2023 höjde Marstad hyran med 6,5 procent och i mars 2024 gjordes ytterligare en höjning på 5,8 procent. Nu hoppas man slippa göra fler höjningar. 

– I de bästa av världar skulle man hoppas på en paus. Det är jättestora höjningar som varit helt nödvändiga men som det ser ut nu har prisstegringen mattats av, säger Blomqvist. 

Världsläget och krig gör det svårt att sia i framtiden menar Blomqvist, men Marstad ser positivt på framtiden och bolaget är stabilt. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »