Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 1 oktober, 2021 - 11:14Uppdaterad: fredag, 1 oktober, 2021 - 13:00
  • Kumlinge var en av kommunerna som kan tänka sig att ingå i utredningen

Tre kommuner positiva till utredning för sammanslagning

Tidsfristen har gått ut för de sex kommuner som tillfrågats att komma med besked om hur de ställer sig till kommunindelningsutredningar, alltså en eventuell utredning för att se vilka möjligheter det finns för en sammanslagning och vad det i så fall skulle betyda på sikt.

Kumlinge, Kökar, Föglö, Lumparland, Lemland och Sottunga är de som blivit tillfrågade och totalt är det tre av kommunerna som har svarat inom utsatt tid. Kumlinge och Lumparland gav tydliga ja på att man kan ingå i utredningen medan Sottunga var positiva, med vissa brasklappar om vilka kommuner de skulle kunna tänka sig gå samman med.

 

Föglö ska diskutera saken på sitt kommunstyrelsemöte på tisdag den femte oktober, Lemlands kommunfullmäktige sammanstrålar den sjätte oktober och Kökars kommunfullmäktige träffas den åttonde oktober för att behandla frågan.

Sottunga kommun är positiv till en utredning för sydöstra skärgården och södra Ålands kommuner. Det inkluderar Lumparland, Lemland, Jomala, Hammarland och Eckerö.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »