Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 september, 2018 - 05:49Uppdaterad: tisdag, 11 september, 2018 - 08:41
  • Stephan Toivonen i lagtinget. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Toivonen efterlyser stöd för alternativa medier

Stephan Toivonen (ÅD) efterlyser stöd för så kallade alternativa medier. Han anser att det nya mediepolitiska programmet endast innehåller stöd för de medier som redan finns och inget för medier som eventuellt dyker upp i framtiden.

- Vi har redan nya aktören ålandsnyheter.com på nyhetssidan, de kan sägas vara ett exempel även om de inte efterfrågar något stöd, sade Toivonen i lagtingsdebatten.

Han sade att han i kommittén för det mediepolitiska programmet försökte få en diskussion om något sorts stöd för nya och alternativa nyheter.

- Tyvärr fick vi inget stöd för en sådan diskussion i kommittén, säger Stephan Toivonen.

Johan Ehn (M)i frågasatte hur ett sådant stödsystem skulle vara uppbyggt och vem som skulle kunna beteckna sig som alternativ media. Toivonen menade att han inte hade någon modell för det men att det kunde vara värt att fundera på.

- Det vore klädsamt om man i ett anförande ändå kunde berätta hur ett stöd ska användas, annars blir det ju omöjligt att förhålla sig till, replikerade Johan Ehn.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »