Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 18 oktober, 2019 - 15:50

Tingsrätten förkastar våldtäktsåtal

Tingsrätten förkastar åtalet i ett fall där en man anklagats för att ha begått en våldtäkt i en bastu på en efterfest i februari i år.

Enligt åklagarsidan ska mannen ha träffat tre kvinnor utanför en nattklubb i Mariehamn och bjudit med dem på efterfest, därefter ska han ha våldtagit den ena kvinnan i en gemensam bastu i ett lägenhetshus. Enligt tingsrätten är det belagt att kvinnorna var med på efterfesten men inga ögonvittnen såg händelsen och man har heller inte hittat mannens dna i kvinnan. Kvinnan har haft blåmärken men det går inte att utesluta att de uppkommit på annat sätt. Tingsrätten bedömer att kvinnan inte haft skäl att hitta på historien men avsaknaden av dna-spår gör att tingsrätten ställer högre krav på övrig bevisning, vilket leder till att man förkastar åtalet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »