Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 januari, 2018 - 10:25Uppdaterad: onsdag, 24 januari, 2018 - 06:12
  • Tidtabellen för kommunreformen har inte ändrats, enligt Nina Fellman. Arkivfoto: Jessica Shanthi Säll.

Tidtabell för kommunreform kvarstår

I går fanns det en bild på kansliminister Nina Fellman där hon visade upp ett papper på sociala medier. Från det dokumentet gick det att få uppfattningen att kommunreformen skjuts fram med ett par år eftersom datumet första januari 2023 fanns med.

Men Fellman dementerar att reformen är skjuten på framtiden.

- Det som fanns på dokumentet var ett allra första utkast av kommunstrukturlagen som vi håller på och jobbar med just nu och som går på remiss om några veckor, säger Fellman.

När det gäller datumet 01.01.2023 och dess betydelse i den kommande lagen så vill inte Fellman kommentera det något ytterligare.

- Det som gäller är vårt tidigare meddelande och det betyder att lagen kommer till lagtinget i vår och ska vara i kraft innan den här mandatperioden är slut, säger Fellman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »