Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 18 januari, 2022 - 17:01Uppdaterad: tisdag, 18 januari, 2022 - 18:05

Sverige slutar kräva negativa test av inresande

Sverige återgår till de inreserestriktioner som gällde före den 28 december, vilket innebär att resande inte längre behöver visa upp ett negativt covid-test utfört inom 48 timmar före inresa.
 

Det beslöt Sveriges regering i dag, tisdag, efter en hemställan från Folkhälsomyndigheten. Ändringarna börjar gälla från och med fredag den 21 januari.

- Resenärer bedöms inte längre utgöra en särskild risk för att påverka spridningen av omikron i Sverige, så att det särskilda kravet på ett negativt test inte längre bedöms vara en proportionerlig åtgärd, skriver svenska regeringen i ett pressmeddelande.

Personer som reser till Sverige från länder inom EU/EES måste från och med den 21 januari kunna visa upp antingen EU:s digitala covidintyg, intyg på att ett negativt test utförts högst 72 timmar före ankomsten, eller intyg på genomgången sjukdom under de senaste sex månaderna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »