Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 22 april, 2020 - 12:04Uppdaterad: onsdag, 22 april, 2020 - 15:39

Svenssons anmälan mot youtuber läggs ner

Jannik Svenssons (Lib) anmälan mot youtubern “Lidde” har lagts ner av polisen.

I höstas anmälde lagtingskandidaten Jannik Svensson "Lidde" för ärekränkning. Youtubern publicerade i oktober i fjol en video med titeln "Droger på Åland" där "Lidde" berättade att en icke namngiven kandidat i lagtingsvalet sagt till honom och hans vänner att han är positivt inställd till droger och att man därför borde rösta på personen.
Ålands radio kunde senare bekräfta att den politiker som åsyftades var just Jannik Svensson.

Jannik Svensson har sagt att det var ett skämt som blev missförstått och valde att anmäla “Lidde” för ärekränkning, trots att han i videon inte nämns vid namn. Han menade att det ändå gick att härleda sig till att det rör sig om honom.

John Clemes på polisen berättar att man inte genomfört en förundersökning och att man också valt att avsluta den.
Jannik Svensson säger till Ålands radio att han och hans juridiska ombud ämnar lägga fram fler bevis som polisen inte tagit i beaktande då de tagit sitt beslut, och att målet kommer att drivas vidare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »