Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 26 september, 2023 - 12:01Uppdaterad: tisdag, 26 september, 2023 - 13:12

Sunds kommun vill lämna Ålands Näringsliv

Kommunstyrelsen i Sund föreslår att kommunen lämnar Ålands näringsliv. Bakgrunden till beslutet är att Ålands näringslivs vd, Susanne Olofsson, skrev en gästledare i Ålandstidningen där det stod att 16 kommuner hämmar det åländska näringslivets utveckling.

Sunds kommundirektör Andreas Johansson skickade tillsammans med flera politiker i kommunen ett mail till Susanne Olofsson och bad henne utveckla sitt resonemang hur Sund hämmat näringslivets utveckling i kommunen. Svaret som de fick från Susanne Olofsson och Ålands Näringsliv upplevdes som otillräckligt. 

- Om Ålands Näringsliv har uppfattningen att Sunds kommun hämmar näringslivsutvecklingen i Sunds kommun utan att förklara hur vi gör det eller hur vi ska göra det bättre, då kritiserar man en av sina egna medlemmar och det brukar inte en medlemsförening göra. Då tycker inte jag att man har något att hämta med ett medlemskap från den föreningen, säger Sunds kommundirektör Andreas Johansson. 

Ålands radio har varit i kontakt med Susanne Olofsson som avböjer att kommentera ärendet. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »