Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 maj, 2021 - 08:01Uppdaterad: fredag, 28 maj, 2021 - 11:43

Sundback får pris av kulturfonden

Barbro Sundback får ett pris på 15.000 euro från Svenska kulturfonden för sina insatser för det åländska musik- och kulturlivet.

Motiveringen till priset lyder: ”Barbro Sundback har i flera decennier gjort betydande insatser för åländskt musik- och kulturliv. Hon är en av grundarna och en drivande kraft i Kulturföreningen Katrina som erbjuder högklassig kammarmusik och nya operauppsättningar på Åland, med turnéer också på fastlandet.
Barbro Sundback är en stor visionär, hon vågar ta risker och satsar alltid på kvalitet. Under hennes tid har festivalen blivit både nyskapande och modig med en stark förankring i vår egen tid.”

Det stora priset på 30.000 euro från Svenska kulturfonden delas ut till lärarna i Svenskfinland för att ha uppvisat en exceptionell anpassningsförmåga och ett outtröttligt engagemang, både för elevernas och studerandenas välmående och för att upprätthålla en högklassig undervisning under coronapandemin.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »