Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 30 januari, 2024 - 15:29Uppdaterad: tisdag, 30 januari, 2024 - 17:09
  • M/S Ådans kafé har haft utebliven service. Arkivbild.

Strulet i skärgårdstrafiken kostar entreprenören 60 000 euro – “Jag är orolig över trafiken i framtiden”

Problemen inom skärgårdstrafiken får nu ekonomiska konsekvenser för entreprenören EW Finland. Landskapsregeringen har dömt ut ett flertal avtalsviten, totalt 61 150 euro, som dras av på bolagets nästa faktura. 

Inställda turer, stängda toaletter och utebliven service på fartygens kaféer är några av grunderna till att viten nu dömts ut. Ett av de totalt fem vitesbeloppen, som ligger på 24 000 euro, kan komma att sänkas ifall EW Finland kan bevisa att M/S Ådans kafé inte hållit stängt så mycket som landskapsregeringens information tyder på.  

Sten Schauman, som upphandlare på landskapsregeringens transportbyrå, säger att landskapsregeringen aldrig förr dömt ut så här stora vitesbelopp. På frågan om det finns till skäl oro för hur vitena kan komma att påverka entreprenören svarar Schauman jakande.  

– Jag är orolig för trafiken i framtiden. Sådana här viten tror jag inte entreprenören kan tåla så hemskt många gånger. Vi hoppas nu att standarden för servicen höjs och att vi får det som vi betalar för, säger han. 

Läs också: EW-Finland anställda utan avtal och korrekta löner trots utlöpt tidsfrist – “Lojaliteten är noll”

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »