Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 6 juni, 2019 - 06:28Uppdaterad: torsdag, 6 juni, 2019 - 09:23
  • Lagtinget behandlade i går lagförslaget om att alla frivilliga som jobbar med minderåriga ska visa utdrag ur straffregistret. Foto Malin Lundberg

Straffregisterutdrag för alla frivilliga som jobbar med barn

Lagtinget behandlade igår ett lagförslag om att frivilligarbetare som arbetar med minderåriga ska vara tvungna att uppvisa utdrag ur straffregistret.

Lagen ska fungera som ett komplement till den landskapslag där anställda som arbetar med minderåriga ska visa dylika utdrag.
- Lagen behövs för att åländska organisatörer ska kunna få ut straffregisterutdrag innan de ger någon ansvar för barn. Jag tror att denna åtgärd är något som många rent politiskt är överens om. Det intressanta i detta lagförslag är behörighetsgränsen, och min uppmaning till social- och miljöutskottet skulle vara att man särskilt fördjupar sig i den aspekten och hur den i framtiden kan påverka liknande lagförslag som rör de funktionshindrade eller äldre, säger minister Wille Valve (MSÅ). Lagen går nu vidare på remiss.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »