Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 6 oktober, 2022 - 06:01Uppdaterad: torsdag, 6 oktober, 2022 - 09:32

Stora förluster för Paf om Finland går in för licenser

Om Finland går in för ett system med licenser för spelbolag, likt det Sverige gick in för 2019, skulle Paf troligen förlora miljoner.

Men Christer Fahlstedt, Pafs vd, är trots det positiv till en förändrad lotterilagstiftning med licenser.

– Alla andra länder i EU har landat i detta. För Finland skulle det vara bra, man får högre skatteintäkter, Veikkaus blir en starkare aktör och spelarskyddet blir bättre, säger Christer Fahlstedt. Men förändringen skulle innebära minskad vinst, någonstans kring 25 miljoner per år.

– Det kommer att kosta pengar, men det är pengar vi alltid vetat kommer försvinna. Resultaten vi gjort under de senaste åren är uppblåsta av det faktum att vi haft en stor överlönsamhet i Finland. Vinsten går från cirka 40 till 15 miljoner, det är i alla fall så planen ser ut, säger Christer Falstedt.

Just nu ligger inga konkreta förslag på någon förändrad lotterilagstiftning, men som vi rapporterade i september har Veikkaus nu öppnat för att överge monopolet. Men det är i slutändan politikerna som bestämmer, Fahlstedt säger att en rimlig gissning för när ett nytt system skulle kunna vara på plats är någonstans mellan 2025 och 2027.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »