Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 11 maj, 2020 - 11:04Uppdaterad: måndag, 11 maj, 2020 - 12:27
  • Landskapet stöder en discgolfsatsning. Foto: Owe Sjöblom

Stöd beviljat för 16 discgolfbanor

Företagarna på Åland har blivit beviljade ett stöd från landskapsregeringen om högst 96 600 euro för inköp av discgolfutrustning för anläggande av 16 discgolfbanor.

Mats Adamczak, ordförande för Företagarna på Åland r.f. säger i en intervju med Ålands Radio att han har funderat på vad som kan locka ålänningar och även turister att göra på Åland. Han säger att discgolf har 100 000 utövare i Finland och att det finns 700 banor. Adamczak menar att aktiviteten växer i Sverige och attraherar både ungdomar och barnfamiljer samt att Finland är det största området utanför USA som utövar discgolf.

- Vi toksatsar på frisbeegolf genom att placera en bana i varje åländsk kommun för att slå igenom nyhetsbarriären. Detta gör att Åland kan bli ett discgolfmecka. Till detta ska vi ta fram en app där utövarna kan publicera sitt resultat och tävla med varandra, säger Mats Adamczak, ordförande för Företagarna på Åland r.f.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »