Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 7 december, 2021 - 10:28Uppdaterad: onsdag, 8 december, 2021 - 16:06

Stena Line startar Finland-Sverige rutt

Idag avslöjade Stena Line att man startar en ny linje från Nynäshamn i Sverige till Hangö i Finland.

Den nya linjen är nästa steg i Stena Lines ambition att stärka sin position i Östersjöområdet. Från februari 2022 trafikeras rutten av en färja, men redan i maj tillkommer ytterligare en, vilket möjliggör dagliga avgångar från var och en av hamnarna. Det framkommer i ett pressmeddelande från Stena Line.

-Med vår nya färjelinje mellan Nynäshamn och Hangö utökar vi och stärker vår position i Östersjön. Vi vill växa med våra kunder, och investerar i den nya linjen för att möta den ökande efterfrågan från våra fraktkunder på sömlösa transporter över Östersjön och vidare. Genom att utsträcka vårt nätverk till Finland, utökar och förbättrar vi det redan idag mest omfattande, effektiva och integrerade färjelinjenätverket i norra Europa, säger Niclas Mårtensson, VD för Stena Line, i pressmeddelandet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »