Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 november, 2021 - 17:22Uppdaterad: fredag, 26 november, 2021 - 17:43
  • Bowlingklubben Komets ordförande Matilda Åkerblom, Astrid Olhagen och Hans Holmström.

Staden prisar båtentusiaster och bowlingklubben

I dag presenterades stadens kultur- och idrott/fritidsstipendiater.

Kulturprisen tilldelas Astrid Olhagen och Hans Holmström och idrotts/fritidspriset tilldelas bowlingklubben Komet. Olhagen premieras för sina maritima kulturarvsgärningar. Hon har i egenskap av skötbåtsföreningens ordförande entusiasmerat medlemmarna och varit viktig i arbetet att bevara och föra vidare den nordiska allmogebåtskulturen. Båtbyggaren Hans Holmström får stipendiet för sina marina kulturarvsgärningar och i motiveringen benämns han som Svenskfinlands förnämsta båtbyggare.

Bowlingklubben Komet har verksamhet för alla åldrar och deltar i det finska seriesystemet och har nu stigit och spelar i division två. I motiveringen står att det finns duktiga bowlare i föreningen och att man driver både veteranverksamhet och verksamhet för barn och unga.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »