Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 oktober, 2019 - 10:33Uppdaterad: fredag, 11 oktober, 2019 - 11:03
  • Den flyende bilen krockade med en annan bil under flykten och polisen använde spikmatta för att försöka få tag i bilen. Foto Ida Jansson.

Spikmatta användes vid biljakt i centrum

Polisen använde spikmatta för att försöka få den bil att stanna som polisen jagade i går kväll.

Efter att polisen i går sett en mindre kollision i Mariehamn strax efter 19:30 jagade de den misstänkta i 20 minuter när denne försökte fly. Föraren förorsakade flera farosituationer i trafiken och det fanns också misstanke om att polisens personal utsattes för fara. Föraren stannade till slut utanför ett bostadshus och polisen grep personen. Polisen skriver i ett pressmeddelande att personen inte bodde i det hus där biljakten slutade. Under händelserna krockade dessutom den flyende bilen med en annan bil och personerna i den andra bilen blev tvungna att uppsöka vård. En förundersökning har nu inletts och polisen vill att personer som anser att de blev utsatta för fara på grund av körningen hör av sig.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »