Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 7 maj, 2020 - 11:03Uppdaterad: torsdag, 7 maj, 2020 - 12:44

Spelare i IFK är brottsmisstänkt

En spelare i IFK Mariehamns fotbollslag är misstänkt för brott. Spelaren är registrerad för ett häktningsärende i Ålands tingsrätt.

- Det är jättetråkigt förstås. IFK Mariehamn tar avstånd från all brottslig verksamhet, säger Dan Mikkola som är styrelseordförande för IFK Mariehamn ab.

I söndags fick Mikkola information om att spelaren blev intagen till förhör hos polisen. Men mer information är inget som styrelseordföranden har i nuläget och konstaterar bara att en spelare är misstänkt för brott.
Vad detta kommer innebära för spelaren är för tidigt att säga menar Mikkola. Det är ett styrelsemöte i morgon där frågan självklart kommer upp för diskussion.
- Jag ser inte att vi fattar något beslut imorgon utan vi kommer följa upp och se vad som händer. I Finland är man inte skyldig före man är dömd. Det jag kan säga är att IFK Mariehamn är emot all brottslig verksamhet, avslutar styrelseordförande Mikkola.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »