Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 april, 2020 - 06:05Uppdaterad: tisdag, 28 april, 2020 - 13:23
  • Utbildningsminister Annika Hambrudd. Arkivfoto: Nina Smeds.

Sommarinkomst för studerande utreds

Utbildningsminister Annika Hambrudd vill ännu inte ge något konkret förslag till studerande som kan komma att bli utan inkomst på grund av uteblivet sommarjobb.

Coronapandemin gör att flera bolag som vanligtvis erbjuder sommarjobb inte längre gör det, vilket gör att studerande inte kan få en inkomst över sommarmånaderna. Utbildningsminister Annika Hambrudd säger att landskapsregeringen hade en överläggning i torsdags där man diskuterade flera olika förslag och åtgärder, där man begärt både kostnadsanalyser och konsekvensbedömningar. Det är några olika förslag som de tittar på. Men något konkret förslag vill hon inte ge än, då det inte är klart exakt vad som är möjligt och realistiskt att genomföra just nu.

- Eftersom vi inte riktigt vet vad som går att genomföra och går man ut och ger förslag kanske det växer förhoppningar att saker kommer genomföras. Innan vi går ut med något vill man vara säker på att det går att genomföra i dessa tider, säger utbildningsminister Annika Hambrudd.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »