Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 januari, 2024 - 11:47Uppdaterad: onsdag, 24 januari, 2024 - 16:23
  • Solar Films, som producerade Stormskärs Maja, får bidrag av LR.

Solar Films får 10 000 i projektbidrag, ansökte om 40 000

Filmbolaget Solar Films, som producerade Stormskärs Maja, får 10 000 euro i projektbidrag av landskapsregeringen. 

Solar Films ansökte om att få 40 000 euro i projektbidrag för att presentera tre projekt. Det handlade om att planera och genomföra en utställning på Ålands museum kring Stormskärs Maja, att göra en presentationsvideo av hur filminspelningen på Åland gjordes och för marknadsförningssamarbete kring produktionen av filmen.  

Landskapsregeringen har beslutat att ge 10 000 i stöd enbart för utställningen som ska ske i Ålands museums filmsal från den 1 april till den 31 augusti. Utställningen ska visa bilder, projiceringar, kläder och övrig rekvisita från filmen. Utställningsarbetets upplägg behöver närmare bestämmas i ett avtal som upprättas mellan Solar Films och Ålands museum. Museet ska ges möjlighet att från rekvisitan välja ut föremål som ska ingå i dess samling och efter det har Solar Films rätt att förhandla vidare med andra parter om övertagande av övrig rekvisita. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »