Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 24 augusti, 2020 - 06:07Uppdaterad: fredag, 25 september, 2020 - 11:21

Socialarbetare känner oro inför KST

När KST träder i kraft vid årsskiftet så kommer det vara en organisation som är kraftigt underbemannad, det säger en socialarbetare.

-Jag är väldigt orolig för det här. Jag tror att det finns en stor risk att man kommer må väldigt dåligt, säger personen.

Oron delas av andra socialarbetare som Ålands Radio har talat med men som samtliga vill vara anonyma på grund av de pågående samarbetsförhandlingarna.

Vid årsskiftet är det Kommunernas socialtjänst, KST, som ansvarar för all socialvård förutom barn- och äldreomsorgen. Flera vittnar om att det är mycket som är oklart trots att det bara är fyra månader tills organisationen ska vara igång.

Förbundsdirektör Katarina Dahlman menar dock att varken personalen eller klienterna behöver känna oro.

-Vi har tagit den personal som i dag jobbar med de här frågorna. Det finns arbetsuppgifter som trillar bort men också lite nya arbetsuppgifter genom den nya socialvårdslagen. Vi måste börja jobba så här och det kommer att ta ett tag innan allting är på plats, säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »