Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 maj, 2024 - 09:48Uppdaterad: tisdag, 28 maj, 2024 - 12:50
  • Vipps Mobilepay ska göra det möjligt att skicka pengar mellan nordiska länder.

Snart möjligt att skicka pengar mellan nordiska länder via app

Företaget Vipps Mobilepay ska nu göra det möjligt att skicka pengar via telefonnumret mellan de nordiska grannländerna. Detta rapporterade SVT nyheter om först. 

Mobilepay i Finland och Danmark och Vipps i Norge slogs ihop för ett och ett halvt år sen och från och med den 19 juni ska det vara möjligt att överföra pengar mellan länderna via deras app. Företaget planerar även att lansera appen i Sverige till hösten. 

Mobiltransaktionerna mellan de nordiska länderna kommer inte vara avgiftsfria. Kunden ska betala bankens transaktionskostnader och en avgift till appföretaget.  

– Betalningarna är inte på samma sätt gratis som när pengar sänds inom ett enskilt land, säger Rune Garborg, vd för Vipps Mobilepay till SVT nyheter. 

Hur mycket det kommer kosta med betalningar över landsgränser är inte klart i nuläget, utan det ska Vipps Mobilepay återkomma med senare. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »