Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 10 oktober, 2019 - 18:42Uppdaterad: torsdag, 10 oktober, 2019 - 18:56

Skyddsjakten av varg förlängs av landskapsregeringen

Landskapsregeringen har valt att förlänga skyddsjakten av varg till 31 oktober och även utöka jaktområdet till hela Hammarland.

Den fjärde oktober beviljades skyddsjakt av en varg och vice lantråd Camilla Gunell (s), ansvarig minister för jaktfrågor, berättar att detta är en uppdatering av det gamla beslutet som ger ett större lagstöd för att utvidga området, jaktmetoderna och tidsfristen. Dock vill hon i nuläget inte uttala sig hurvida tidsfristen kommer att fortsättas att förlängas till en varg har fälts.

Hammarlands jaktvårdsförening är det som har fått uppdraget av landskapsregeringen och det nya beslutet innebär att antalet jägare utökas från fem-sju stycken till 50-70 stycken. Lars Nordström är ordförande i Hammarlands jaktvårdsförening och han berättar att skyddsjakten kommer fortgå som planerat i Boda fram till på måndag. Där ett jaktmöte är planerat till måndagkväll, där vi ska styra upp organisationen gällande skyddsjakten för att den ska ske på ett korrekt sätt. Organiseringen innefattar bland annat dagsrapportering om vem som jagar var och hur.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »