Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 november, 2023 - 10:39Uppdaterad: tisdag, 28 november, 2023 - 10:46

Skolpoliserna byter uniform – orange mantel blir gul rock

Skolpolisernas uniformer blir nu varselgula istället för orange. På fredag får de nya uniformer så du som kör bil i stan kan vara lite extra uppmärksam. 

– Skolpoliserna började 1986, då var de åtta per skola och utrustade med orange cape. Nu på fredag byter vi ut den orange capen mot en gul självlysande, reflexer håller bara ett par år innan de ska bytas, säger Catharina Smiderstedt, trafiksäkerhetskonsulent. 

Skolpoliserna arbetar vid övergångsställen nära skolor, när de sticker ut armarna är det ett varningstecken för gående att ett fordon närmar sig. Det är inte ett klartecken för fordon att det är fritt fram att köra. Fordonsförare har alltid väjningsplikt mot gående som gått ut på eller ska gå ut på övergångsstället. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »