Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 4 januari, 2017 - 10:46
  • Från rikshåll har man redan i flera år velat begränsa den åländska postens och företaget Pectus gränshandel med lågvärdesförsändelser. Arkivfoto.

Skeptisk till nya momsregler

Förslaget att slopa momsundantaget för lågvärdesförsändelser till EU måste utredas mera. Det anser landskapsregeringen i ett utlåtande till finansministeriet i Helsingfors.

Det finns en risk att det blir konsumenten som får bära de ökade kostnaderna och den sämre kvalitén på transporterna med längre leveranstider, skriver landskapsregeringen, som nu tagit officiell ställning till EU-kommissionens förslag om ändrade momsregler. Frågan är känslig i relationen med riket där man från rikshåll redan i flera år velat begränsa den åländska postens och företaget Pectus gränshandel med lågvärdesförsändelser. Även om Åland inte har behörighet när det gäller mervärdesskatten, anser landskapsregeringen att frågan har särskild betydelse för landskapet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »