Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 november, 2017 - 17:05
  • Bron i Lemström är en av de som behöver åtgärdas. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Skall planera ny Bomarsundsbro

Planeringen för en ny bro över Bomarsund inleds nu.

Landskapsregeringen har beslutat att ge konsultföretaget WSP i Stockholm i uppgift att ta fram en plan som skall vara klar till sommaren för att hinna komma med i arbetet med budgeten för år 2019. WSP, som landskapet har ett ramavtal med, skall också planera bygget av nya bron i Karlby på Kökar och göra en förstudie på vilka åtgärder som måste till för bron över Lemströms kanal.

- Bron över kanalen börjar visa tecken på utmattning så åtgärder måste vidtas. Närmare 80 procent av Ålands försörjning av varor går till Långnäs hamn, så det är mycket tung trafik över bron, säger projektchef Ian Bergström.

Frågan med bron över Lemströms kanal är först och främst om den nuvarande bron kan förstärkas, eller om den helt måste bytas ut och i så fall hur trafiken skall ordnas under byggtiden. Även i Bomarsund är det nödvändigt att lösa trafikfrågan under byggtiden.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »