Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 30 december, 2021 - 16:39Uppdaterad: torsdag, 30 december, 2021 - 17:52

Ett sjuttiotal nya fall i dag: "siffran förväntas stiga under kvällen"

Ålands incidens hamnar troligtvis över 500 – 71 nya fall har redan konstaterats i dag och siffran förväntas stiga.

- Vi har fått resultaten från de första två körningarna av tester och det återstår tre körningar, och de indikationer jag har fått är att det med stor sannolikhet finns många fler positiva, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen.

I början av presskonferensen rapporterades om 61 nya fall, men under konferensens gång kom resultaten från den tredje körningen och tio nya positiva fall tillkom.

En stor del av gårdagens fall kan knytas till juldagsfirandet och ett tiotal klassas som samhällssmitta. Dagens resultat har ännu inte analyserats.

- Vi förlänger öppettiderna för provtagning och kommer också att satsa mer på att få upp vaccinationstakten. En stor del av vår personal har frivilliganmält sig för att hjälpa till med den situation som nu har uppstått och jag vill rikta en stor eloge till dem, säger Jeanette Pajunen.

Landskapsregeringen tog under eftermiddagen beslut om en rad nya rekommendationer för att sakta ner smittspridningen: läs mer om det här.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »